Iris Stolk | Atelierbreda

U bent hier

Iris Stolk

Beeldend kunstenaar, Iris Stolk is gespecialiseerd in het maken van beelden, portretten  en pottenbakken in klei.  Iris is in 1999 afgestudeerd aan de academie voor beeldende vorming in Tilburg, waarna ze in 2001 de docentenopleiding beeldende vorming en CKV 1ste graads heeft afgerond.  

In 2002  heeft ze samen met beeldhouwer Arjen Knook Atelierbreda opgericht,  waar ze beelden maken en opdracht en workshops en cursussen geeft aan scholen, bedrijven en cursisten.

 

Iris als docent

Iris inspireert haar cursisten om de dagelijkse dingen om hen heen door het oog van een kunstenaar te gaan bekijken en opnieuw te ontdekken. Iris begeleidt mensen graag bij het maken van een beeld of ontwerp van klei, was-brons, pottenbakken, waarbij ze de verschillende technieken zal aanleren welke bij het ontwerp passen om tot beeldvorming te komen. 

 

De beelden van Iris Stolk

Ook blijft er, naast het geven en organiseren van alle verschillende cursussen, nog tijd over voor het maken van beelden.

Haar beelden zijn direct toegankelijke beelden waarmee ze de toeschouwer geen enkele belemmering tot kennismaking geeft. De manier van haar toetszetting zorgen voor een eigenheid in haar werk.

Iris maakt portretten in klei en brons in opdracht voor particulieren of bedrijven. 

 

 

Opleiding

19961999 Kunstacademie ABV Tilburg
Portret in Brons
Vogel, brons, beeld, Iris Stolk, Roerdomp, Biesbosch, kunstenaar, Atelierbreda
Roerdomp, brons, beeld, Iris Stolk, Atelierbreda, klei, patineren, Biesbsoch
Hond in brons, beeld van hond, Atelierbreda, Iris Stolk, klei
"stoelman" brons
grafkunst
Kudde Zebra's
Kudde Zebra's
Taal Zonder Grenzen