beeldhouwen in italie | Atelierbreda

U bent hier

beeldhouwen in Italië

Docent: 

Beeldhouwen in Italië 30 April tot 6 Mei en 26 augustus tot 2 September 2018

Deze creatieve vakantie beeldhouwen in Italië wordt twee maal per jaar gehouden, begin mei en eind augustus. Beginners zowel als gevorderden zijn welkom. Groepen bestaan maximaal uit 12 personen. Je krijgt beeldhouw aanwijzingen in het Nederlands.

 

Het cursusgebied leidt je naar bergdorp Azzano in de Alpi Apuane, een indrukwekkende bergketen met een robuuste uitstraling en veel marmergroeven.
Michelangelo is ons voorgegaan. Hij werkte in 16e eeuw al met marmer uit dit gebied vanwege de prachtige kwaliteit.  Ook ontwierp hij de infrastructuur om het marmer te winnen en te vervoeren. Die infrastructuur wordt nog steeds gebruikt , zodat dat prachtige materiaal ook voor ons beschikbaar is.
‘De hele omgeving ademt marmer en dat werkt op zich al heel inspirerend’

 

Azzano is een klein dorp dat tegen een bergflank in deze bergketen ligt. Het dorp bevindt zich ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van Pisa en heeft een typische Italiaanse sfeer. 

Je woont tijdens de cursus in een van de lokale huizen, samen met twee of drie mede-cursisten. De woningen zijn voorzien van alle gemakken.

De inwoners zijn je dorpsgenoten. Azzano heeft een ‘alimentari’, een levensmiddelenwinkel met verse groenten en fruit en een goed,  Italiaans restaurant ‘Michelangelo’. Er word gewerkt in het openlucht atelier Campo dell’Altissimo, het terrein is opgebouwd uit terrassen en kijkt uit op de bergketen.

 

De cursus

Arjen Knook van Atelierbreda is de docent.

In deze Italiaanse omgeving krijg je beeldhouw aanwijzingen in het Nederlands. Alle cursisten werken met marmer.  Het materiaal wordt gevonden in de natuur of komt van een marmergroeve uit de buurt. Er wordt voornamelijk gewerkt met hamer en beitel. Machinaal werken is op verzoek en meerprijs mogelijk. Uitgaande van de steen die je hebt uitgezocht helpt Arjen de cursisten om een mooi, spannend beeld te maken waar je tevreden over bent. Compositie, creativiteit en techniek, daar gaat het om.

 

Programma

zondag: 29 april 2018, ontvangst
maandag:  cursus
dinsdag:  cursus, 's middags vrij werken
woensdag: cursus, excursie
donderdag:  vrij werken
vrijdag: cursus,  's middags vrij werken
zaterdag: cursus en afsluiting met een vernissage
zondag:  6 mei 2018, vertrek

 

Toelichting; je kunt dagelijks van 8.00 tot 19.00 uur op de Campo terecht om aan je beeld te werken.  Cursus betekent dat Arjen aanwezig is om je adviezen te geven. Vrij werken wil zeggen, op die dagdelen werk je zonder begeleiding van Arjen. In de praktijk komt dat er op neer dat je elkaar, waar nodig, adviezen geeft. Dat werkt meestal goed omdat de ervaring bij de cursisten sterk kan verschillen.

 

Koffie, thee, lunch, diner. Koffie, thee en water zijn de hele dag beschikbaar. Je betaalt er een klein bedrag voor. Voor de lunch kun je je inschrijven op de Campo of bij ‘Michelangelo’. Een drie-gangen lunch met een glas wijn / water / koffie .  Dineren kan bij Michelangelo maar natuurlijk ook thuis, als je daar de voorkeur aan geeft.

 

 

Waar is de vakantie beeldhouwen

Vanaf Utrecht is het ongeveer 1300 kilometer. Dat kan per auto maar vliegen is ook een mogelijkheid. Dat kan vanaf Schiphol of  Eindhoven naar Pisa. In Pisa huur je een auto of neem je de trein naar Pietrasanta. Van daaruit naar Azzano kan er vervoer geregeld worden door Arjen. Er rijden op zondag geen bussen.

Campo dell Altissimo
Via Martiri del Lavoro 609
55047 Azzano di Seravezza LU
Italië
beeldhouwen in Italië
start: zondag 29 april, 2018
hele week: van 9:00 tot 13:00 uur.

op basis van een gedeelde kamer

1 week: € 795,00 

hele week: van 9:00 tot 13:00 uur.

op basis van een 1 persoonskamer

1 week: € 900,00 

start: zondag 26 augustus, 2018
hele week: van 9:00 tot 13:00 uur.

op basis van een gedeelde kamer

1 week: € 795,00 

hele week: van 9:00 tot 13:00 uur.

op basis van een 1 persoonskamer

1 week: € 900,00 

marmer steen zoeken in de rivier, begin van de beeldhouwcursus | Atelierbreda
resultaat na beeld in marmer | Atelierbreda
bovenop de Cervaiole
prachtige boomrijke omfgeving
bezoek aan Jan Pater, Pietrasanta
oude groeve op de berg  Altissomo
uitzicht vanaf de berg Altissimo
excursie in Pietrasanta
er kan ook pneumatisch gewerkt worden
genieten van de dagelijkse lunch
wisselende tentoonstelling op de Piazza- Pietrasanta
sculptuur vissen
werkmoment op het 2 de teras